تاریخ انتشار : 24 اردیبهشت 1392 16:19

تشریح روند واگذاری سهام شرکت هلدینگ خلیج فارس/هیچ تبانی صورت نگرفته است

کی از معاونین معاونت نظارت و برنامه ریزی راهبردی رییس جمهور روند واگذاری سهام هلدینگ خلیج فارس را در جلسه علنی نوبت صبح امروز تشریح کرد.

sahn-1.jpg

صالح به عنوان نماینده دولت در جریان بررسی پیشنهاد حذف بند مربوط به فروش حداقل 50 درصد از سهام شرکت هلدینگ خلیج‌فارس برای پرداخت مطالبات به ایثارگران در جلسه علنی امروز، گفت: برای هلدینگ کردن پانزده شرکت بورس که عمدتا در صنایع پتروشیمی قرار داشتند دو سال تمام سازمان خصوصی‌سازی مقدمات این کار را انجام داد تا شرایط پذیرش هلدینگ در بورس فراهم شود.

وی رقابتی‌ترین جا را برای واگذاری، سازمان بورس خواند و گفت: تا تاریخ 28 فروردین 92، یک میلیارد و 300 میلیون سهم هلدینگ خلیج‌فارس برای کشف قیمت در بورس عرضه شده، 950 استیشن باز و 16 هزار شخص حقیقی و 341 شخص حقوقی که عمدتا از شرکت‌ها بودند برای دریافت سهام هلدینگ با هم رقابت کردند. بالاترین سهام را که اشخاص حقوقی در کشف قیمت خریدند 70 میلیون سهم یعنی حدود شش درصد بود که ما در واقع کل سهام پنج درصد را عرضه کردیم، تا اینجا هیچ تبانی انجام نشده است.

وی افزود: علاوه بر این پنج درصد سهام، بین پنج تا 10 درصد سهم پشتیبانی در بورس داشتیم به این دلیل اگر این پنج درصد سهام پشتیبانی در بورس گذاشتیم که از حبابی شدن قیمت‌ها جلوگیری کنیم. تا الان 10 درصد از سهام هلدینگ در بورس عرضه، فروش و یا سهم پشتیبان شده است.

صالح ادامه داد: طبق قانون اصل 44، 40 درصد از سهام هلدینگ را به سهام عدالت واگذار کردیم که قیمت‌گذاری آن در هیات واگذاری انجام می‌شود هیاتی که مرکب از نمایندگان قوه مجریه یعنی وزیر اقتصاد، وزیر دادگستری، رییس اتاق بازرگانی، رییس اتاق تعاون و از قوه قضاییه، رییس هیات داوری و از قوه مقننه، دو نفر از نمایندگان هستند که این هیات به ریاست وزیر اقتصاد کارها را دنبال می‌کند.

وی افزود: هفته گذشته بعد از یک ماه انجام کار کشف قیمت، 17 درصد سهام عرضه کردیم که اکنون در رادیو و تلویزیون بحث بازاریابی آن انجام می‌شود تا به فروش برسد. قیمت‌گذاری هم بر اساس عرضه و تقاضا انجام می‌شود. تمامی این موارد نشان می‌دهد که تمامی شرایط رقابتی برای فروش سهام هلدینگ در بورس انجام شده است.

صالح خاطرنشان کرد: باقیمانده سهام یعنی 20 درصد را برای مطالبات بانک‌ها اختصاص دادیم که از تاریخ 28 اسفند سال 90 حقوق مالکانه را به بانک‌ها منتقل کردیم. با این کار نرخ بهره صفر شد، یعنی اگر ما این کار را انجام نمی‌دادیم ظرف یک سال باید سه یا چهار هزار میلیارد تومان سود به بانک می‌دادیم که این اتفاق نیفتاد.

وی در توضیح مابقی فروش سهام شرکت هلدینگ، گفت: چهار درصد از این سهام برای بنیاد شهید، یک درصد برای آستان قدس، سه درصد برای خروج زندان‌ها و ندامتگاه‌ها از کلان‌شهرها به بیرون شهرها، دو درصد برای تامین اجتماعی و پنج درصد طبق قانون مجلس سهام ترجیحی در نظر گرفته شده است که باید به کارگران بدهیم.

صالح در پاسخ به سوال لاریجانی مبنی بر اینکه چقدر از این سهام اکنون موجود است، گفت که دیگر رقمی باقی نمانده است.

وی در پایان گفت که دولت موافق است تا این بند از لایحه بودجه مربوط به فروش حداقل پنج درصد از سهام شرکت هلدینگ خلیج‌فارس به صورت نقدی و واریز منابع آن به خزانه برای پرداخت مطالبات ایثارگران حذف شود.

در پی پیشنهاد علی علی‌لو، عضو کمیسیون صنایع و معادن، در مورد حذف بند مربوط به فروش حداقل 50 درصد از سهام شرکت هلدینگ خلیج فارس به صورت نقدی برای پرداخت مطالبات ایثارگران، صالح نماینده دولت این توضیحات را مطرح کرد که نمایندگان با این پیشنهاد حذف با 27 رای موافق، 131 رای مخالف و 22 رای ممتنع از مجموع 220 رای مخالفت کردند.