تاریخ انتشار : 24 اردیبهشت 1392 16:8

تاجگردون:

معامله پنجاه درصد از سهام شرکت هلدینگ خلیج فارس قبل از کشف قیمت آن ایراد دارد

نایب رییس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند واگذاری سهام شرکت هلدینگ خلیج فارس توسط دولت، تاکید کرد که معامله دولت برای هزینه پنجاه درصد از سهام شرکت هلدینگ خلیج فارس دارای ایراد است چون دولت این معامله را قبل از کشف قیمت انجام داده است.

tajgardon.jpg

غلامرضا تاجگردون در صحن علنی امروز مجلس و در جریان بررسی پیشنهاد حذف بند مربوط به فروش حداقل پنج درصد از سهام شرکت هلدینگ خلیج‌فارس برای پرداخت مطالبات ایثارگران، گفت: صحبت‌هایی که نماینده دولت در مورد شیوه واگذاری پنج درصد از سهام هلدینگ به افراد حقوقی و به دنبال آن کشف قیمت انجام شده است مطابق قانون بوده و کسی در مورد روال عرضه آن ایرادی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه قصد سیاه‌نمایی و یا زدن حرف غیرقانونی را ندارد، گفت: اختلاف‌نظر ما با دولت در مورد نوع تخصیص سهام شرکت هلدینگ خلیج‌فارس و هزینه‌کرد آن است. سوال اول این است که چقدر از سهام هلدینگ باقی مانده است؟

وی افزود: گفته می‌شود که 40 درصد از سهام هلدینگ خلیج‌فارس به سهام عدالت اختصاص یافته و پنج درصد از سهام هلدینگ برای کشف قیمت در بورس عرضه شده، همچنین پنج درصد از سهام نیز به عنوان سهام ترجیحی برای کارگران اختصاص یافته است. بحث ما بر سر مابقی پنجاه درصد سهام است که دولت می‌گوید این میزان در هیات واگذاری مشخص شده است. صحبت ما بر سر این است که این پنجاه درصد سهام باید با اولویت به افراد ذینفع جامعه آن هم بعد از کشف قیمت برسد.

نایب رییس کمیسیون تلفیق مجلس تاکید کرد: صحبت ما بر سر این است که پنجاه درصد سهام هلدینگ را بفروشیم و برای هزینه‌کرد آن اولویت‌هایی همچون واگذاری آن به ایثارگران را در نظر بگیریم چون با این کار مطالبات اجتماعی جامعه را مورد توجه قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه دولت در مورد نحوه واگذاری درآمدهای حاصل از فروش سهام شرکت هلدینگ خلیج‌فارس جدولی را به مجلس ارائه نکرده است، گفت: دولت تنها گفته است که 300 هزار میلیارد ریال از فروش سهام هزینه شود و جدولی در این رابطه مشخص نکرده است. تاکید ما بر این است که قبل از کشف قیمت نباید معامله‌ای انجام گیرد چون معامله باید با کسی انجام شود که در بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.

در این هنگام لاریجانی گفت که کمیسیون تلفیق در بند خود مشخص نکرده است که سقف ریالی برداشت از پنجاه درصد از سهام هلدینگ خلیج‌فارس چقدر است، این نکته دارای ابهام است.

با توجه به توضیحات تاجگردون و همچنین نماینده دولت در خصوص روال واگذاری سهام شرکت هلدینگ خلیج‌فارس، موضوع حذف این بند به رای نمایندگان گذاشته شد که آنها با 27 رای موافق، 131 رای مخالف و 22 رای ممتنع از مجموع 220 رای، با حذف این بند مخالفت کردند، بندی که در آن دولت مکلف است حداقل پنجاه درصد از سهام هلدینگ را به صورت نقدی به فروش رسانده، منابع اخذ شده را به خزانه واریز کند تا برای پرداخت مطالبات ایثارگران هزینه شود.

گفتنی است پیشنهاد حذف این بند را علی علیلو عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرده بود.